top of page

Safe-Space

Hoe kunnen we door middel van visuele storytelling het publiek stimuleren om hun eigen zoektocht naar hun veilige ruimtes te delen met behulp van participatie design?

Een creatief zoeken naar innerlijke rust.
Een intiem project over het zoeken naar veilige havens in periodes van chaos en drukte. Safe-space is een tentoonstelling met als doel een stap opzij te nemen, jouw innerlijke rust terug te vinden en deze te kunnen delen met anderen. Hierin deel ik mijn eigen zoektocht naar veilige havens door middel van korte verhalen en illustraties.

Over het project

Een safe-space is een van de hulpmiddelen in het omgaan met de chaos en stress van het hedendaagse (normale) leven. Het is een plek, ruimte of moment wanneer je je weer op je gemak kan zijn en problemen aan de kant kan schuiven. Door mezelf bloot te stellen en mijn eigen verhaal te vertellen hoop ik de barrière te doorbreken en ook jouw eigen verhaal te laten delen over jouw eigen safe-space.

 

Met deze tentoonstelling leg ik mijn eigen zoektocht naar veilige haven bloot en vertel mijn eigen persoonlijke verhalen. Om zo de barrières door te breken en het publiek te stimuleren. Nadat ik het publiek kennis heb laten maken met mijn persoonlijke verhaal, maak ik gebruik van participatieve ontwerptechnieken om hen aan te moedigen hun eigen persoonlijke verhalen te delen door de gele stippen op te pakken en deze met anderen te delen.

kernwoorden, vaardigheden en ingezette materialen

illustratie
storytelling
experience design
publieks participatie
veilige havens
instalatie
interactive design

Oliwia Migas

Ontwerpster en kritische denkster

bottom of page